“A 410-ben csak jó embereket ismertem meg”

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

Gáborék napról napra új energiával töltik fel a családi otthonokat és irodákat, az általuk telepített napelem rendszerekre pedig 5 éves garanciát vállalnak – megbízhatóságukat az Opten “az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője” minősítéssel ismerte el, növekedésüket pedig a koronavírus járvány miatti gazdasági válság sem törte meg.

“Nem születünk sem vezetőnek, sem előadónak, mindkettőt tanulom még”

BNI410: Nemrég volt a főelőadásod, ami szuperül sikerült. Mesélj, hogyan élted meg ezt a 8+2 percet?

Belák Gábor: Köszönöm szépen. Nem vagyok gyakorlott előadó, de egyszer olvastam, hogy a lámpaláz úgy csökkenthető a legjobban, ha az ember tényleg alaposan felkészül. A csütörtöki találkozót megelőző napokban 6 alkalommal adtam elő a prezimet a munkatársaimnak – többen mondták, hogy számukra is volt benne újdonság, és jó volt egyben látni az eredményeinket, az általunk megtett utat is. Nagy segítség volt, hogy Marci mutatta az időt, fel is kellett kicsit gyorsítanom, de annak nagyon örültem, hogy a 8 perc végén jó kérdések hangzottak el: ez mindig az érdeklődés jele. Nem születünk sem vezetőnek, sem előadónak, mindkettőt tanulom még – utóbbira a BNI egy nagyszerű terep.

BNI410: Viszonylag új tag vagy nálunk. Hogy érzed, sikerült beilleszkedned? Mennyire otthonos számodra a BNI közege és a 410 csapata?

Belák Gábor: Az első alkalommal azt gondoltam: te jó ég, itt mindenki egy mini stand-up előadó, fel kell kötnöm a gatyámat! Még mindig izgulok a 30 másodperces bemutatkozások előtt, de hétről-hétre egyre kevésbé. A beilleszkedés egy folyamat, folytatnom kell hozzá a személyes találkozókat az eddigi lendülettel [2020 szeptemberében Gábor teljesítette a legtöbb minőségi személyes találkozót a csoportban – a szerk.], részt kell vennem a csapatépítő eseményeken és persze az is fontos, hogy sok, valós és jól előkészített ajánlást adjak a társaimnak. Egy biztos: itt csak olyan etikus, transzparens vállalkozásra törekvő tagokkal találkoztam, amilyen én is vagyok az üzletben. Amikor belenézel egy másik ember szemébe, azonnal el tudod dönteni jó vagy rossz ember az illető. A 410-ben csupa tiszta tekintetű, jó embert ismertem meg.

A válság ellenére is töretlenül fejlődnek

BNI410: A főelőadásodban láttuk a számokat: a céged, az NVSolar nagyon dinamikusan fejlődik. A pandémiás helyzetben is sikerült tartanotok az ütemet?

Belák Gábor: A pandémia alatt a legfontosabb az volt, hogy életem első videóüzeneteiben megnyugtassam a munkatársaimat: nem fogunk kirúgni senkit, nem áll meg az élet, együtt túlleszünk ezen is. Többen mondták később, hogy ez nagyon sokat segített nekik ebben az időszakban legyőzni félelmeiket. Sosem voltak hiteleink, sőt tartalékot is sikerült képezni, tehát nem okozott komoly gondot az a 6 hét, amikor drasztikusan visszazuhantak az eladási számok. Amikor visszaesés van, mindig változtatok. Most is ez történt, a változások pedig a pandémia első hullámának lecsengését követő időszakot még eredményesebbé tették, simán behoztuk a lemaradást.

BNI410: Ha ezt a cikket olvassa most valaki, mit mondanál neki, miért érdemes veled beszélgetnie?

Belák Gábor: A magyar vállalkozók kb 5%-a gondolkodik hozzánk hasonlóan etikus módon. Ennek az 5%-nak is kb. az 5%-a az, aki képes hosszú távon, folyamatosan növekvő, valódi nagyvállalat építésére. Ehhez meg kell változtatni a céljaidat. Például el tudom mesélni, nekem hogyan sikerült.

BNI410: Mit tanácsolnál azoknak, akik még nem voltak BNI-os üzleti találkozón? Miért érdemes ellátogatni egy ilyen alkalomra?

Belák Gábor: Korábban tagja voltam más üzleti közösségnek is, de nem tudtam jól megtanulni, hogyan működik a valódi networking. Én ezért is jöttem, hogy megtanuljam, és megtanuljam élvezni. Tehát gyere el, ha nincsenek “értékelhető” üzleti kapcsolataid. Gyere el, ha magabiztosabb előadóvá szeretnél válni. Gyere el, ha a saját cégedet is jobban meg szeretnéd érteni, mert velem ezt történt miután több mint 10 tagtársamnak bemutattam magunkat.

Persze ezeket nem az első alkalommal fogod megkapni: ez egy folyamat, de ahhoz el kell jönnöd egyszer, hogy eldöntsd akarod-e. Lehet, hogy ki kell hozzá lépned a komfortzónádból, de a nagy dolgok mindig ott születnek.