A 410-es csoport titokzatos hétköznapjai

Az egyik legsikeresebb BNI csoport a 410-es. Wachutka Zoltán szerint a siker titka nem elsősorban az aktuális vezetőben keresendő, hanem a tagokban. Az építési szakaszban több mint 10 ember jelentkezését utasították el. Nem azért, mert nem jó cégvezetők, hanem azért, mert a BNI csak a sokadik lett volna az életükben.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

A 410-es messze nem a legrégebbi csoport, de ha egyénre lebontjuk a megszerzett üzletek számát, akkor máris az élmezőnyben találják magukat. Wachutka Zoltán ennek a csoportnak volt a vezetője több évig. Nem azért búcsúzott, mert valamit rosszul csinált, hanem mert fontos másnak is lehetőséget adni.

„Mi szeretünk BNI-ozni”

„Ez az egyik titka a 410-esnek. Ide csak olyan embereket veszünk fel, akik nem csak jó vezetők, jó üzletemberek, jó vállalkozók, de szeretik is a BNI-t, és hajlandóak is tenni a többiekért. Mindenhol előfordul, hogy olyanok kerülnek a hajóba, akik csak utazni szálltak fel, miközben mások eveznek. Mi csak evezősöket keresünk.”

Wachutka Zoltán a 410-es erejét is ebben látja. Bárki is ülne a vezető helyen, a csoport dinamikája, sebessége, hatékonysága akkor is megmaradna. „Ha kitaláltam valamit vezetőként, a csoport vevő volt rá. Mikor valamit rosszul csináltam, akkor szóltak.”

Zoltán az építési fázisban került a 410-esbe, és hamar az alelnöki pozícióban találta magát. „Egy másik csoportba jelentkeztem először, de ott az egyik tag megvétózta már a látogatásomat is, mondván riválisok vagyunk. Szerintem nem így volt, de most már örülök neki, hogy így történt. Aztán Varga Szilárd hívott a 410-esbe, én lettem a 21. a csoportban. Éreztem, hogy megvan a kémia a csoport és köztem. Aztán úgy alakult, hogy az indulás már alelnökként ért.”

Ahol mindenki zöld akar lenni

A 410-es csoportban van egy úgynevezett zöld projekt, aminek a lényege, hogy mindenkinek minimum 70 pontot kell elérnie a Tagi Jelzőfény-ben. “Tulajdonképpen hívhatnánk ezt „Aki ad” táblának is, mert azt méri, hogy mennyire vagy aktív BNI-os. Ez a tábla egy plusz motiváció, ami működik is.  Ennek a hatására is egyre több a személyes találkozó, az ajánlás, a köszönő kártya.” 

Anyagilag is megéri

A 410-esben kivétel nélkül mindenkinek pozitív a mérlege. Azt már Zoltán teszi hozzá, hogy anyagilag és kapcsolati tőke, barátság oldalról is. „Mindig elérzékenyülök, mikor szembe jön velem a kérdés, hogy mit is ad nekem a BNI. Az, hogy anyagilag nekünk vastagon megéri, az egy dolog, de azért a rengeteg kapcsolatért, barátságért, ami itt kialakult, még akkor is megérné csinálni, ha egy fillér bevételünk nem lenne a BNI ajánlásokból.”

Zoltán még azt is elmondta, hogy mióta a 410-es tagja, nyitottabb lett, és jóval könnyebben köt üzleti és emberi kapcsolatokat. Ezekben persze sokat segített neki a BNI edukációs rendszere.

Csinálgatni kevés

„Ezt vagy csinálod teljes odaadással, szívvel, lélekkel, vagy inkább hagyd az egészet. Ha beleteszed a munkád, a tudásod, a szándékot, hogy nem csak magadnak, de másoknak is segítesz, akkor elképesztő dolgokat kapsz vissza. A csoporttól, a tagoktól személyenként és magától a BNI-tól is.”

Zoltán szerint a BNI, mint szervezet, mint rendszer remekül működik. A dolgok 90%-át ő is ugyanígy csinálná. „Remek úton jár a szervezet, jó kezekben van, így biztos vagyok benne, hogy sok örömet szerez még nekünk régi tagoknak, és persze az újonnan csatlakozóknak is.”

Megható videóval az idei NetworKing címért

Hogy mennyire szereti a csoport Zoltánt, azt egy általuk készített videó jelzi a legjobban, amellyel az idei NetworKing díjra nevezték. „Fogalmam sem volt róla, mivel készül a csapat. Meghatott és megérintett. Egy újabb megerősítés volt, hogy ebben a csoportban van valami különleges kapocs a tagok között. Nem tagadom, hogy a videó láttán, amit a találkozó végén játszottak le, elő kellett vennem a zsebkendőmet.”

És hogy mi az igazi titka a 410-es csoport sikerének? Mi van a rengeteg ajánlás és mosoly mögött? Egyetlen szó: alázat. „Én például megtanultam hallgatni. Rengeteg jó ember van a csoportokban. Nem csak a 410-esben, a többiben is. Elképesztő mennyi élettapasztalatot, tudást hoznak magukkal. Régen lendületből mentem bele minden feladatba, most megállok, meghallgatok másokat, és utána indulok csak el.”

Forrás: bnigohungary.com