„A BNI pörgette fel cégem marketingjét”

„Kétszer annyi üzletet szereztem másoknak, mint amennyit én kaptam. És mégis én vagyok a legboldogabb BNI tag.” Ezt Kátai Hajnalka mondta, aki minden BNI csoporttalálkozót úgy él meg, mintha a barátaival ülne be kávézni. Persze azért Ő is sok mindet kapott a BNI-tól. Kircsi Levente egyik képzésének köszönhetően például egy teljesen új marketing stratégiát.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

Kátai Hajnalka trénerként, konzultánsként dolgozik, így sokszor hallja másoktól, hogy „De hát így nem lehet megcsinálni!”, ahelyett, hogy az „Akkor csináljuk meg máshogy!” szemléletet követnék. Őt is a kíváncsiság, a „lehet máshogy csinálni” attitűd vezette első BNI-os csoporttalálkozóra még 2009-ben. „Jó barátom, Poór Károly vitt el magával a BNI-ba, és már az első alkalom elvarázsolt. Az egész találkozó forgatókönyve, a kötetlen beszélgetések, és azok hatékonysága.” Hajnalka egy projekt munkája miatt akkor még nem tudott teljes értékű tagja lenni a csoportnak, később azonban már nem volt kérdés számára, hogy a BNI-ban a helye.

A BNI nem mese… bár mesésen hangzik

Hogy miért ragadt aztán végérvényesen a BNI-ban? A választ a közösségben kell keresni. „Csak reméltem, de sokáig nem hittem, hogy létezik még olyan közösség, ahol a tagok annak örülnek, ha a másiknak sikere van. Trénerként én mindig is magaménak éreztem a Partnereim sikerét, és ez a BNI-on belül is így van. Nem csak nálam, hanem az összes tagnál, akit ismerek. Itt a mások támogatása nem csak mese, hanem a hús-vér valóság. És ez fantasztikus.” Elmondása szerint a vendégek is mindig ezt emelik ki először. A „Nem hittük volna, hogy itt kemény cégvezetők a mások sikerének örülnek.” mondat szinte már szállóigévé vált.

A BNI folyamatosan fejlődik

„Így arra a kérdésre, hogy mennyire érzem hatékonynak magát a BNI-t, azt mondanám, 7-es, 8-as.” Azt már mosolyogva teszi hozzá, hogy a folyamatos fejlődésnek köszönhetően jövőre már biztosan 8 és felet fog mondani ugyanerre a kérdésre. „A 410-es csoportnak viszont a maximálisan 10 pontot adom. A célok, a szellemiség, az elért eredmények, a szabályok betartásának keménysége, a csapat összetartása, mind-mind elképesztő.”

„Hogy mit kaptam a BNI-tól? Mennyi időd van?”

„Természetesen sok-sok üzletet, új ügyfelet, stratégiai partnert, jó beszállítót. Emellett ismertséget a BNI-ban. Lehetőséget és eszközt a további fejlődésemhez, mind az üzleti, mind a magánéletemben. Rengeteg közös élményt és közös programot a csapattársaimmal, jó kedvet, biztatást, támogatást.  Bizalmat, mikor a csoporttársaim megosztottak velem olyan dolgot, amit mással nem. Nem mehetek el szó nélkül a kapott köszönőkártyák mellett. Pontosan kétszer annyi köszönőkártyát kaptam, mint amennyit én adtam. És ez boldogabbá tesz, mintha kétszer annyi ajánlást szereztem volna, mint amennyit én adtam másoknak. Aztán ott van az edukáció: Kircsi Levi egy képzésével felforgattuk a cégem marketingjét.”

Nem tollakat tanítanak eladni

Kátai Hajnalka szereti, amit csinál, ez süt minden szavából. Az értékesítés fejlesztés ráadásul egy olyan terület, ahol nem elég jónak lenni, szükség van szenvedélyre. Hajnalkáék cége, a Comline Budapest Kft. (www.comline.hu) éppen ezért nem azt tanítják, hogyan adj el egy tollat, hanem a cég (ahol az adott értékesítő dolgozik) termékeiből, piacából, célközönségéből felkészülnek, és így adnak megoldást. „Az országban egyedülálló módon szolgáltatunk értékesítési tanfolyamot. A képzést végzettek  30-300 %-os növekedést érnek el a magunk területén. Amiben bárkinek tudunk segíteni, az a hideghívás, időpont egyeztetés, tárgyalástechnika, kérdezéstechnika, lezárástechnika, ajánláskérés, értékesítési stratégia, új piacok megtalálása és bővítése.”

Forrás: bnigohungary.com