Hondurastól a budavári Hiltonig

A P-Sat Hungary Kft. a hotel TV rendszerek hazai szakértője, akik nemcsak itthon, hanem Európa-szerte már több száz TV rendszert telepítettek szállodákban, panziókban, éttermekben, és az ő cégük működteti Magyarország első (és egyetlen) antenna szakáruházát is.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

Posta Tibor (P-Sat Hungary Kft.) a hotel TV rendszerek hazai szakértője, aki csapatával nemcsak itthon, hanem Európa-szerte már több száz TV rendszert telepítettek szállodákban, panziókban, éttermekben, és az ő cége működteti Magyarország első (és egyetlen) antenna szakáruházát is.

“Amióta kijöttem az iskolapadból, folyamatosan tanulok”

BNI410: Te voltál a heti fókuszunk – mesélj, hogy élted meg az előadásodat?

Posta Tibor: Már nagyon vártam, hogy élőben adhassak elő, hisz ezt megelőzően egy online találkozón voltam főelőadó. Külön öröm volt a számomra, hogy tényleg exkluzív környezetben adhattam elő. Erre az alkalomra pedig meghívtam néhány fontos partneremet, hogy ezáltal is mélyüljön a kapcsolatunk.

BNI 410: Egy gyors személyes kérdés az elejére. Hogy lesz egy antennaszerelőből coach?

Posta Tibor: Amióta kijöttem az iskolapadból folyamatosan tanulok: marketing, cégvezetés, értékesítés, kommunikáció – mindegyik területtel sokat foglalkoztam. Néhány éve találkoztam az Actioncoach magyarországi vezetőjével, aki potenciális ügyfelet látott bennem, mire közöltem vele, hogy azt gondolom engem nem kell coacholni, viszont ezeket a módszereket szívesen megtanulnám.

Azt hiszem itt buktam el 🙂 Jöttek sorban: üzleti mentor képzés, business és life coach képzések, módszertani képzések, Action Learning… és azt hiszem ennek a sornak még nincs vége.

Mit tanulhatunk a tawahkáktól?

BNI410: Azt eddig is sejtettük a Facebook profilod alapján, hogy imádsz utazni, de a prezentációdban bemutatott képek után jól hallhatóan koppant pár áll a földön. Melyik volt a legextrémebb vagy a legemlékezetesebb utazásod?

Posta Tibor: Hiszem és vallom, hogy a személyiségfejlődés egyik legjobb módja az utazás. Azokon az útjaimon tanultam a legtöbbet, amikor sikerült elszakadni a civilizációtól. 2012-ben egy 6 fős expedició egyik tagjaként egy fatörzsből kivájt csónakkal (pipante) végighajóztunk a Rio Patuca-n.

Ez a folyó Hondurasban, a világ 4. legnagyobb esőerdejében kanyarog. Életre szóló élmény volt számomra megtapasztalni, hogy miként él a 21. században egy apró indián közösség mindentől távol a dzsungelben, s hogy mit jelent ma az esőerdők irtása, és hogy mi az, amit mi, “civilizált” emberek tanulhatunk a tawahkáktól. 

BNI 410: Hotel TV specialistaként szoktál bemutatkozni csütörtök reggelente, így muszáj megkérdeznem: hogyan érintette a covid19 a cégedet? 

Posta Tibor: Köztudott, hogy az iparág a “földbe állt”.  Mivel a saját cégemben természetesen alkalmazom azokat a módszereket, elveket amelyeket mentoráltjaimnak is tanítok, bennünket eddig nem rengetett meg ez a válság.

Senkit nem küldtem el a cégből, átálltunk egy takarékosabb üzemmódra. Amikor nem tudtunk menni telepíteni, akkor videókat készítettünk, podcast csatornát indítottunk, és elővettük azokat az ötleteket, amelyek már évek óta a fiókban lapultak, csak időhiány miatt nem tudtuk megvalósítani.

A home office időszak alatt, ha lehet mondani még többet is dolgoztunk. Ősszességében, bár nem érjük el a múlt év forgalmát, de nem lesz rossz az évünk.

BNI 410: Elmeséled nekünk, melyik volt a legizgalmasabb projektje a P-Satnak?

Posta Tibor: Pár éve a budavári Hilton hotelben volt egy nemzetközi távközlési konferencia, ahol kiállítóként és fő támogatóként jelen volt a SES Astra, a világ legnagyobb műholdszolgáltatója. Akkor még újdonságnak számított, ezért szerettek volna élő 4K-s közvetítést bemutatni műholdról. Sajnos a hotel nem járult hozzá, a kábelezéshez a tetőről, így úgy nézett ki nem lesz élő 4K-s bemutató. Ezen a ponton kerestek meg bennünket, hátha van ötletünk.

Azt találtam ki, hogy a hotel mellett kibéreljük a közterületet, egy parkoló autóra szerelünk parabola antennát és az ablakon bevezetjük a kábelt, ami közel van a kiállítói részhez – ennyi kábelezésbe még belement a hotel. A bürokráciával nem kalkuláltam és bár ígéretet kaptam rá, a konferencia előtt egy nappal még nem volt közterület foglalási engedélyünk. Sürgősen kellett egy B terv. Mivel már zajlott a kiállítótér berendezése, bejárásunk volt a hotelbe.

Megszereztem a tetőkulcsot, és gerilla módon oda szereltük fel az antennánkat, majd egy nagyon vékony, szinte láthatatlan optikai kábellel “körbekábeleztük” a hotelt. Megtörtént amitől rettegtek, és amit tiltott a hotel. Viszont olyan ügyesek voltak a kollégáim, hogy a kábelezésből tényleg semmit nem lehetett észrevenni. A négy kiállító műholdas szolgáltató közül egyedül a mi partnerünknek volt élő 4K bemutatója és a hotel műszaki igazgatója szerintem még most sem tudja, hogy csináltuk.

“Az emberek miatt csatlakoztam és megjöttek az eredmények”

BNI410: Mit mondanál azoknak a vállalkozóknak, cégvezetőknek, akik nem hisznek a networkingben, mert öncélú smúzolásnak és kávézásnak gondolják? Hogyan győznéd meg őket arról, hogy kísértsék meg a sorsot valamelyik csütörtök reggel és látogassanak el hozzánk?

Posta Tibor: Ezt a kérdést nem nekem kellene feltenned, ugyanis én épp azért jelentkeztem a 410-be, mert remek emberekkel találkoztam ott és szerettem volna közéjük tartozni. Mivel a coach vállalkozásom is franchise alapú tudom, hogy már mindent kitaláltak és tökéletesre csiszoltak benne.

A BNI-ban, miközben élveztem az emberek társaságát, a “smúzolást”, elmentem személyes találkozókra, adtam ajánlásokat (úgy, ahogy a BNI kéri) és elkezdtek jönni az üzleti eredmények is. Szóval az emberek miatt csatlakoztam BNI-hoz, ugyanakkor jelentősen támogat a vállalkozásomban is.